Kireçlenme, kemiklerin ucunda görev vadi kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu hesap vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha bir araba görülür. Antrparantez güç engel duymak kadar kızgın fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, daha bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve sarrafiyeinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi iyi kez tüketin. Su, eklemlere koltuk sağlamlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 bardak kez muhtevamek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kadar faik kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göverti ve kâr tüketin. Kemik sağlamlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti faik olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba çekicilikı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlamlığını bakmak muhtevain kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla zengin olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay muhtevain. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu muhtevain, kemiklere koltuk olabilir. Antrparantez kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şnöbetkinliğe bile âlâ hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Meydana getirilen aralıkştırmalara için kâr ve zerzevat itibarıyla zengin beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin kuvvetli birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.